21 серпня 2020

Статті
"Противник ЛГБТ та Євросоюзу": чого чекати від нового очільника МЗС Польщі
Кандидатура нового голови МЗС Польщі вже зустріла потужний опір та критику з боку опозиції. Які наслідки матиме призначення Збігнева Рау і що від нього чекати Україні?
Інтерв'ю
"Лукашенко спалив усі мости на Захід. Навіть підпалив міст до Росії – і зараз його швидко ремонтує"
Правозахисник і член Координаційної ради білоруської опозиції Олесь Біляцький: "Будь-який політик, який прийде до влади демократичним шляхом, буде змушений рахуватися з настроями білоруського суспільства. А ці настрої зараз продемократичні, проєвропейські та пронезалежні".
Новини
20:22
Віцепрем'єрка з євроінтеграції проти рішення про ліквідацію Держспоживслужби
Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що уряд не обговорював проєкт МОЗу про ліквідацію Держпродспоживслужби, та що зупинятиме його, якщо таку ініціативу розглядатимуть. 
19:47
У Мінську люди утворили живий ланцюг довжиною близько 13 кілометрів
У Мінську люди утворили живий ланцюг довжиною близько 13 кілометрів, щоб висловити протест проти застосування сили до мирних демонстрантів і солідарність з постраждалими.
19:19
Експорт італійських вин через пандемію скоротився вперше за 30 років
Експорт італійських вин на початку 2020 року скоротився на 4% - вперше за 30 років. Головною причиною вважають вплив пандемії коронавірусу.
18:34
Латвія та Естонія запроваджують візові санкції проти посадовців режиму Лукашенка 
Латвія та Естонія запровадять заборону на видачу віз для низки білоруських посадовців, причетних до насильства та фальсифікації виборів.
17:53
Бізнес-асоціації закликали уряд зберегти Держпродспоживслужбу
Чотири великі українські бізнес-асоціації закликали уряд не підтримувати ініціативу про реорганізацію Держпродспоживслужби.
17:22
До Кракова на тиждень прибуде спостережний літак НАТО AWACS для спільних навчань
До Кракова на тиждень прибуде спостережний літак НАТО AWACS для спільних навчань.
16:42
фотоПід час пожежі в готелі в Іспанії загинув французький турист
Французький турист загинув під час пожежі в готелі на півдні Іспанії, ще дев'ять людей отримали поранення, намагаючись врятуватися від вогню.
16:37
У Шотландії - спалах коронавірусу на фабриці курятини, захворіли більше 60 осіб
На ще одній фабриці компанії 2 Sisters, яка є одним з найбільших виробників курятини у Британії, коронавірусом заразилися щонайменш 68 працівників та їхніх контактних осіб.
16:19
Туреччина заявляє про відкриття "найбільшого у своїй історії" газового родовища в Чорному морі
Туреччина оголосила, що виявила у Чорному морі "найбільше у своїй історії" родовище природного газу.
15:51
Лукашенко підтвердив, що на "Белтелерадіокомпанії" почали працювати російські журналісти
Александр Лукашенко, який виконує обов’язки президента Білорусі, підтвердив, що на державному ЗМІ "Белтелерадіокомпанія" почали працювати журналісти з Росії.
15:23
В уряді Іспанії просять регіони закрити борделі, щоб запобігти коронавірусу
Міністр з питань рівності Іспанії Ірен Монтеро закликала автономні спільноти закрити будинки розпусти і борделі для запобігання поширенню коронавірусу.
15:14
МЗС Білорусі звернулося до ЄС щодо санкцій: дайте нам "подорослішати"
Міністр закордонних справ Білорусі закликав ЄС не запроваджувати санкції проти країни "у скрутний час" і дати їй "пройти етап дорослішання".
14:51
Греція надаватиме вакцину від коронавірусу безкоштовно
Вакцина від коронавірусу буде безкоштовною для всіх греків, як тільки та стане доступною.
14:47
Польща розширила заборону авіарейсів на 63 країни
Польща розширила список країн, з яких тимчасово заборонені авіарейси, з 45 до 63 країн через зміну ситуаці з поширенням коронавірусу.
14:44
Уряд Німеччини обговорює з Кремлем "надзвичайну ситуацію" з Навальним
Уряд Німеччини заявив, що перебуває у контакті з Кремлем, аби знайти рішення для "надзвичайної гуманітарної ситуації" з російським опозиціонером Алексєм Навальним. 
14:26
В австрійському курорті-"розсаднику" коронавірусу обіцяють заборонити вечірки лижників
В австрійському гірськолижному курорті Ішгль, який минулої зими став осередком зараження коронавірусом туристів з усієї Європи, обіцяють заборонити вечірки лижників у наступному сезоні.
13:42
У Словаччині найбільше добове число заражених коронавірусом з початку пандемії
У Словаччині був зареєстрований найвищий рівень щоденного збільшення числа випадків захворювання COVID-19 з початку пандемії.
13:31
У ЄС озвучили очікування від Росії щодо лікування Навального
У Єврокомісії очікують, що російська влада буде вірна своїй обіцянці щодо транспортування Алексєя Навального за кордон для лікування. 
13:30
У Польщі вперше зареєстрували більше 900 заражень коронавірусом за добу
У Польщі вперше з початку епідемії коронавірусу за добу зареєстрували більше 900 нових хворих.
12:55
За два тижні від початку навчання коронавірус виявили в 41 школі Берліна
Щонайменше 41 школа в Берліні повідомила, що учні або вчителі заразилися коронавірусом всього через два тижні після відкриття шкіл у столиці Німеччини.
12:46
У ВР попросять Шмигаля не ліквідувати Держпродспоживслужбу
Комітет ВР з питань інтеграції України до ЄС звернеться з листом до прем’єр-міністра щодо неприпустимості ліквідації Держпродспоживслужби.
12:32
Німеччина, Франція і Британія проти спроб США відновити санкції ООН проти Ірану
Британія, Франція і Німеччина заявили, що не можуть підтримати кроки США з відновлення санкцій ООН щодо Ірану, заявивши, що ці дії несумісні із зусиллями з підтримки іранської ядерної угоди.
12:30
МЗС Литви про ситуацію з Навальним: схоже на замітання слідів
Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс вважає, що останні події довкола ймовірно отруєного російського опозиціонера Алексєя Навального нагадують спроби замести сліди. 
11:59
Brexit: прориву в переговорах щодо торгової угоди між ЄС і Британією не сталося
Останній раунд переговорів між Британією та Європейським Союзом про майбутні відносини після закінчення перехідного періоду після Brexit прориву не приніс успіху.
11:44
ЄС звернувся до Мінська через кримінальну справу проти органу опозиції
Європейський Союз в п'ятницю закликав Білорусь закрити кримінальну справу проти нового опозиційного органу, Координаційної ради, створеної на цьому тижні. 
11:43
В Іспанії визнали: певною мірою епідемія вийшла з-під контролю
В міністерстві охорони здоров’я Іспанії заявили, що хоча в цілому по країні епідемія коронавірусу знаходиться під контролем, в окремих її частинах про такий контроль не йдеться.
11:28
Ердоган перетворив ще одну колишню християнську святиню на мечеть 
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 21 серпня віддав наказа перетворити ще одну давню християнську святиню, яка в останні роки мала статус музею, на мечеть. 
10:54
Путіна чекають у Белграді на відкритті "нової Святої Софії"
Президент Сербії Александр Вучич заявив, що очікує на президента Росії Владіміра Путін під час відкриття храму Святого Сави у жовтні у Белграді, якщо епідеміологічна ситуація буде сприятливою.
10:36
В Ірландії міністр іде у відставку після порушення коронавірусних обмежень
Міністр сільського господарства Ірландії Дара Каллеарі підтвердив, що йде у відставку після відвідування заходу за участі понад 80 людей, що є порушенням коронавірусних обмежень.
10:29
Додон "готовий першим" випробувати на собі російську вакцину від коронавірусу
Президент Молдови Ігор Додон, який зараз перебуває з візитом в Росії, заявив, що готовий стати "першим з молдовських громадян", що протестує на собі російську вакцину проти коронавірсу. 
10:15
Британія запроваджує карантин для тих, хто приїздить з Австрії і Хорватії
Велика Британія з суботи запроваджує обов’язковий карантин для тих, хто повертається з Австрії, Хорватії, а Також Тринідаду і Тобаго.
10:07
Лукашенко спалив мости з усіма і не готовий до переговорів - член Координаційної ради 
Член Координаційної ради опозиції в Білорусі, голова правозахисного центру "Весна" Олесь Біляцький вважає, що Лукашенко не готовий до переговорів, бо спалив мости з усіма, "і навіть з Росією". 
09:39
Угорщина посилить правила перетину кордону через коронавірус - Орбан
Угорщина посилить правила перетину кордону з 1 вересня, щоб запобігти поширенню коронавірусу. 
09:19
Трамп прокоментував ситуацію з Навальним 
Президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон спостерігає за розвитком ситуації навколо російського опозиціонера Алексєя Навального.
08:59
Президент Європейської ради відклав весілля, щоб уникнути самоізоляції
Президент Європейської Ради Шарль Мішель відклав своє весілля, яке мало відбутися у Франції в ці вихідні, щоб уникнути карантину після повернення.
08:41
Меркель і Макрон готові допомогти Навальному, лікарі не дозволили вивезти його за кордон
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон заявили, що готові допомогти з лікуванням ймовірно отруєного російського опозиціонера Алексєя Навального. 
08:23
Словенія внесла Україну в "червоний список" - після в’їзду самоізоляція
Словенія внесла Україну до "червоного списку", тож з 21 серпня особи, які прибувають з України, повинні пройти обов’язкову самоізоляцію.