Останні новини

27 квітня 2024
11:31
Посол оцінила ризики для України від головування Угорщини у Раді ЄС
Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова вважає, що угорське головування у Раді Євросоюзу у другому півріччі цього року навряд чи негативно вплине на темпи просування переговорів з Україною, які можуть розпочатися у червні.
11:15
Посол ЄС сподівається на старт переговорів з Києвом в кінці червня: Україна готова
Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова вважає, що Україна готова розпочати переговори про вступ до Євросоюзу та сподівається на їхній початок наприкінці червня.
10:52
Угорщина не відступає від своєї ключової вимоги для зустрічі Орбана і Зеленського
Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто повторив, що Будапешт вимагає відновлення всіх прав угорської меншини, які та мала у 2015 році, для проведення зустрічі між президентом Володимиром Зеленським і прем’єром Віктором Орбаном.
10:33
Глава МЗС Чехії пояснив Будапешту, чому треба підтримувати Україну 
Глава МЗС Чехії Ян Ліпавський в присутності свого угорського колеги Петера Сійярто заявив, що російський імперіалізм є найбільшою загрозою для Європи, тому для захисту від нього необхідно надавати підтримку Україні.
09:56
У Польщі хочуть поговорити з Україною про студентів-українців на тлі обмежень Києва
Польський міністр науки і вищої освіти Даріуш Вєчорек розповів, що хоче проконсультуватися з Міністерством освіти і науки України та польським МЗС щодо того, як зміни у законі про мобілізацію вплинуть на студентів-українців у Польщі.
09:34
У школах Фінляндії почали відмовлятись від підносів з екологічною метою
У школах Фінляндії почали позбуватися обідніх таць в екологічних цілях – учні багатьох шкіл змушені тепер обходитися без них.
09:19
У Польщі показали декларацію про майно прем’єр-міністра Туска
На сайті канцелярії прем'єр-міністра Польщі опублікували декларацію про майно прем'єра Дональда Туска за 2023 рік. 
08:54
Грузію попередили про загрозу зміни політики США у разі схвалення закону про "іноагентів"
Двопартійна група Сенату США 26 квітня надіслала лист прем'єр-міністру Грузії, в якому попередила, що якщо нововнесений законопроєкт про "іноагентів" стане законом, вони будуть змушені домагатися зміни політики США щодо Грузії.
Аналітика короткоЯк Сербія розхитує Косово і чому дії Заходу лише посилюють кризу
08:35
У Фінляндії проаналізували, чи загрожує витік метану з "Північних потоків" світовому клімату
Фінський метеорологічний інститут стверджує, що кількість метану, яка витекла з пошкодженого газопроводу "Північний потік" у 2022 році, навряд чи матиме помітний вплив на клімат у всьому світі.
08:19
На тлі російської атаки на Україну Польща двічі за ніч підіймала у небо авіацію
У зв'язку з черговою хвилею російських повітряних атак на територію України у ніч на суботу в Польщі двічі піднімали у повітря свою та союзницьку авіацію.