23 січня 2022

Новини
ДайджестЕвакуація з Києва, Британія проти Мураєва, покарання німецького адмірала: головне за вихідні
19:41
Президент Вірменії подав у відставку
Президент Вірменії Армен Саркісян вирішив подати у відставку за три роки до завершення каденції.
17:59
Блінкен відкинув ідею введення санкцій проти Росії зараз, бо це підірве стримування
Держсекретар США Ентоні Блінкен у неділю відкинув ідею введення економічних санкцій проти Росії зараз, заявивши, що це підірве здатність Заходу стримувати потенційну російську агресію проти України.
17:25
відео В Брюсселі водометом розігнали протест коронаскептиків
У неділю бельгійська поліція застосувала водомет та сльозогінний газ у Брюсселі, щоб розігнати демонстрантів, які виступали проти щеплень від COVID-19 та інших ковідних обмежень.
16:24
Делегація "Талібану" вперше після захоплення влади в Афганістані прибула до Європи
Делегація талібів на чолі з виконувачем обов'язків міністра закордонних справ Аміром Ханом Муттакі розпочала триденні переговори в Осло з офіційними особами західних урядів та представниками афганського громадянського суспільства.
15:47
Папа Римський закликав до світового дня молитви за мир в Україні
Папа Римський Франциск у неділю висловив стурбованість з приводу зростаючої напруженості в Україні, яка загрожує миру, і закликав до політичних переговорів.
15:17
Кулеба: українці десятиліттями пам’ятатимуть позицію Німеччини щодо зброї
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив розчарування у зв'язку з відмовою уряду Німеччини постачати Україні зброю.
14:42
відеоВнаслідок пожежі в лікарні в центрі Будапешта загинула людина
Одна людина загинула і двоє отруїлися чадним газом після пожежі, яка охопила лікарню в Будапешті рано-вранці в неділю.
14:15
Посол назвав недостатньою відставку командувача ВМС Німеччини після заяви про Крим і Путіна
Посол України в Німеччині Андрій Мельник назвав відставку німецького віцеадмірала Кая-Ахіма Шьонбаха недостатньою і закликав уряд Німеччини докорінно змінити свою позицію в російсько-українському конфлікті.
13:50
У Німеччині планують обмежити можливість ПЛР-тестування на коронавірус
У Німеччині планують обмежити окремими групами населення тестування на коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). 
13:22
Британія підтримає Україну, але відправка військ "малоймовірна" - віцепрем'єр
Велика Британія буде стояти пліч-о-пліч з Україною, але "вкрай малоймовірно", що британські війська будуть відправлені  до російського кордону у випадку вторгнення РФ в Україну. 
12:58
Австрія підтримує жорсткі санкції ЄС проти Росії, але не в газовому секторі
Міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг заявив, що ЄС введе швидкі та жорсткі проти Москви в разі вторгнення в Україну, але, за його словами, Австрія виступає за те, аби обмеження не стосувалися газового сектора. Про це Шалленберг сказав в інтерв’ю виданню Die Presse am Sonntag, повідомляє "Європейська правда". Міністр підкреслив у інтерв’ю, що у випадку російського вторгнення в Україну розробляються широкі економічні та фінансові санкції з боку Європейського Союзу.  [L] "У разі ескалації буде дуже чітка, недвозначна та швидка відповідь", – сказав Шалленберг. Він не виключив відключення Росії від платіжної системи SWIFT. Водночас Шалленберг вважає, що постачання російського природного газу не повинне підпадати під санкції ЄС. За словами міністра закордонних справ, залежність між Європою та Росією з погляду енергопостачання є взаємною, адже росіянам потрібні доходи від ресурсів. Однак, за його словами, "необхідно обміркувати, чи виключати газовий сектор в такий пакет санкцій". "Австрія відкидає ядерну енергію. Якщо ми виключимо з рівняння атомну енергію, вугілля, а потім і газ, у нас виникнуть проблеми", - сказав міністр. Він додав, що Європа залежна від російських енергоносіїв, і "ми не зможемо змінити це за ніч, якщо хочемо мати тепло та електрику". Він також зазначив, що газопровід "Північний потік-2" ще не працює, тому його не можна використовувати для створення загрози Росії. [L] За словами Шалленберга, вимоги Росії виключити вступ України в НАТО і вивести солдатів НАТО з існуючих держав-членів є неприйнятними: "Ми готові до відкритого діалогу з Росією на рівних, але не за девізом: по-твоєму або ніяк".  Для Шалленберга конфлікт з Росією має й інший вимір.  "Є третя сторона, яка уважно спостерігає: Китай. І якщо китайці дійдуть до висновку, що Захід поступається військовим загрозам, то це матиме далекосяжні наслідки", - сказав міністр. Візит Шалленберга до України очікується на початку лютого. Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди
12:19
Берлусконі вийшов з боротьби за пост президента Італії 
Колишній прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі вирішив не балотуватися на пост президента країни, усунувши перешкоду для міжпартійних переговорів перед виборами у парламенті, що почнуться 24 січня.
11:59
МЗС Росії назвало дезінформацією дані Британії про встановлення уряду Мураєва в Києві
Російське МЗС назвало дезінформацією та провокаційною діяльністю заяву Лондона про те, що Москва намагається привести до влади в Україні проросійського лідера.
11:35
Прем’єр Баварії: Росія - складний партнер, але не ворог Європи
Прем’єр-міністр Баварії Маркус Зьодер виступив проти жорстких санкцій проти Росії, заявивши, що вона не є ворогом Європи, та висловив переконання, що найближчим часом не може бути мови про вступ України до НАТО. 
10:55
Канада розглядає можливість відправки стрілецької зброї в Україну - ЗМІ
Канада розглядає можливість відправлення партії стрілецької зброї та військового спорядження до України на тлі загрози вторгнення Росії.
10:22
Lufthansa переносить нічні рейси до Києва на тлі побоювань про напад Росії
Німецька авіакомпанія Lufthansa змінила графік кількох своїх нічних авіарейсів до Києва на тлі побоювань нападу Російської Федерації на Україну.
07:23
Британія розкрила план РФ скинути владу в Україні, уряд мав очолити Мураєв: деталі
Вночі 23 січня міністерство закордонних справ Великої Британії оприлюднило офіційну заяву про розкритий спецслужбами план РФ зі зміни влади в Україні.