23 вересня 2023

Новини
19:49
У Хорватії затримали 9 футбольних фанатів через убивство вболівальника в Греції
Хорватська поліція затримала дев'ятьох футбольних уболівальників, яких розшукують за європейським ордером через їх причетність до насильства зі смертельними наслідками минулого місяця в Греції.
19:13
фото, відеоЗеленський у Любліні нагородив поляків та дякував Польщі
Повертаючись з Канади та перебуваючи в Любліні, президент України Володимир Зеленський вручив державні нагороди двом громадянам Польщі: журналістці Б’янці Залевській та медику-волонтеру Даміану Дуді.
18:50
фото, відеоАзербайджан показав зброю, конфісковану у карабаських вірмен
Міністерство оборони Азербайджану розказало про перші результати збору зброї у карабаських вірмен, яку ті погодились скласти після стрімкої військової операції Баку у Нагірному Карабаху цього тижня.
18:17
Алієв: Можливості для мирної угоди з Вірменією стали сприятливішими
Президент Азербайджану Ільхам Алієв після стрімкої військової операції у Карабаху заявив про "більш сприятливі можливості", щоб укласти мирний договір з Вірменією.
17:32
фотоДодон вперше за півтора року виїхав з Молдови і спустився в шахту
Експрезидент Молдови Ігор Додон, який не покидав країну тривалий час через домашній арешт, повідомив 23 вересня, що перебуває у Румунії.
17:13
У Молдові суд наказав арештувати на 30 днів двох депутатів парламенту
Кишинівський суд сектора Чекани виніс рішення проти депутатів Александра Нестеровського та Ірини Лозован, наказавши заарештували першого на 30 днів, а другу помістити під домашній арешт на аналогічний термін.
16:30
Кандидат у президенти Фінляндії за використання заморожених активів РФ для відбудови України 
Директор Банку Фінляндії Оллі Рен у суботу офіційно став кандидатом у президенти країни від партії "Центр".
15:59
Грузія попросила "Венеційку" оцінити її роботу за 12 вимогами для кандидатського статусу ЄС 
Голова парламенту Грузії Шалва Папуашвілі звернувся до президентки Венеційської комісії Клер Базі-Малорі з проханням дати оцінку діям Грузії щодо виконання 12 рекомендацій для отримання статусу кандидата на вступ в ЄС.
15:44
Торгпред: Україна і Польща не можуть жити так, ніби між ними китайська стіна
Україна та Польща як дві сільськогосподарські країни повинні домовитись так, щоб враховувати інтереси як українських, так і польських фермерів.
14:56
Німеччина надала притулок 90 ухилянтам з Росії
З початку повномасштабної війни РФ в Україні близько 3500 російських чоловіків призовного віку попросили притулку в Німеччині – з них тільки близько 90 осіб отримали статус біженця. 
14:18
ЗМІ: Між Британією і РФ діє секретний переговорий канал 
Британські офіційні особи протягом останніх 18 місяців вели переговори з ключовими представниками Кремля щодо глобальної безпеки на тлі агресії РФ проти України. 
13:56
Рейтинг уряду Шольца рекордно низький
Підтримка коаліційного уряду канцлера Німеччини Олафа Шольца впала до рекордно низького рівня.
13:41
FT опублікувала нові деталі рішення CША щодо ATACMS
Адміністрація президента США Джо Байдена ухвалила рішення надати Україні ATACMS ще до візиту президента Володимира Зеленського до США, але вирішила не оголошувати про нього публічно.
13:26
Удар блискавки порушив рух метро в Гельсінкі
У Гельсінкі блискавка вдарила в районі станції метро Гертоніємі, що вплинуло на рух столичного метрополітену.
12:52
фотоВеличезний зсув ґрунту обвалив шосе у Швеції: туди впали автомобілі
На південному заході Швеції велика частина автомагістралі обвалилася вночі у результаті зсуву ґрунту, внаслідок якого троє людей були доставлені в лікарню з легкими травмами.
12:08
Ексвагнерівця, який втік з РФ у Норвегію, затримали при спробі повернутись в Росію
Норвезька поліція затримала екскомандира ПВК "Вагнер" Андрєя Медведєва, який раніше втік з РФ і просив про притулок, при спробі нелегального перетину кордону з Росією.
11:47
Німеччина хоче запровадити постійний контроль на кордонах з Польщею і Чехією 
Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер заявила, що планує запровадити постійний контроль на кордоні з Польщею та Чехією, аби зупинити нелегальну міграцію.
11:19
Шольц: Права жителів Карабаху повинні бути гарантовані
Канцлер Німеччини Олаф Шольц наполягає, що права і безпека населення Нагірного Карабаху повинні бути гарантовані.
10:50
"Не знаю, де літак": Пілот F-35, який розбився у США, катапультувався на подвір’я і дзвонив 911
Американський пілот, який нещодавно у США катапультувався з сучасного винищувача F-35, після чого літак на якийсь час безслідно зник, приземлився на подвір’я приватного будинку у Південній Кароліні та викликав екстрену допомогу через службу 911.
10:13
Президентка Грузії відмовилась позбавляти громадянства ексгенпрокурора з паспортом РФ
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі відмовилася позбавляти грузинського громадянства ексгенпрокурора Отара Парцхаладзе, який потрапив під американські санкції за звинуваченням у зв'язках із ФСБ.
09:54
ЗМІ дізнались, що в Британії можуть запровадити жорстку заборону на куріння
Уряд британського прем’єр-міністра Ріші Сунака в межах перегляду політики на тлі падіння рейтингів обговорює можливість ухвалення жорсткого законодавства про заборону куріння за прикладом Нової Зеландії.
Аналітика короткоЯких помилок припустилася Україна у зерновій суперечці з Польщею
09:30
Британська розвідка: У російській армії в Україні – висока плинність кадрів
Розвідувальне співтовариство Міністерства оборони Великої Британії звернуло увагу на порівняно швидкий темп зміни командирів одного з найпрестижніших повітряно-десантних полків Росії з початку повномасштабного вторгнення в Україну.
09:14
Сійярто сказав, що Лавров хоче мирних переговорів, і дав пораду західним колегам
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто у п’ятницю зустрівся з головою російського МЗС Сергеєм Лавровим на полях сесії Генеральної асамблеї ООН й поговорив про двосторонню співпрацю та агресію РФ в Україні.
08:53
фотоУ США призначили очільника групи з нагляду за допомогою Україні
Офіс генерального інспектора Міністерства оборони США оголосив про призначення провідного контролера американської допомоги, яка надходить в Україну – ним став генеральний інспектор відомства Роберт Сторч.
08:32
Bloomberg: США просять Польщу пояснити заяви про "припинення" поставок зброї Україні
Сполучені Штати звернулись до Польщі по роз’яснення слів польського прем’єр-міністра Матеуша Моравецького, який сказав, що його держава наразі не передає Україні військової допомоги, бо переозброюється сама.
08:16
У Польщі напали на відомого опозиціонера, він каже – з політичних мотивів
Один із найвпливовіших членів опозиційного блоку Польщі "Громадянська коаліція", польський депутат Борис Будка у п’ятницю зазнав нападу під час закупів у торговельному центрі в місті Катовіце на тлі прийдешніх парламентських виборів.