Терорист планував напад у Ніцці кілька місяців і мав спільників - прокурор

Четвер, 21 липня 2016, 20:09

Поліція досягла значного прогресу і розслідуванні обставин теракту в Ніцці. На даний момент заарештовані четверо чоловіків і одна жінка, які були пов’язані із нападником.

Про це заявив прокурор Парижа Франсуа Молен, повідомляє Le Parisien.

За словами прокурора, розслідування виявило багато телефонних контактів відбувалися між террористом, який керував вантажівкою, та затриманими.

"Слідчі дії проводяться з ночі 14 липня, і не тільки підтвердили навмисний характер атаки Мохамеда Лахуайедж-Бухлеля, а також встановили, що останній мав підтримку і допомогу в підготовці і вчиненні злочину", - сказав прокурор.

Прокурор підкреслив, що слідчі виявили 1278 смс-повідомлень та дзвінків між терористом і його спільниками в період з липня 2015-го по липень 2016-го.

Терорист також мав на своєму телефоні фото феєрверків в Ніцці в 2015 році, а також знімав натовп людей на Англійській набережній.

Як повідомлялося, 14 липня у Ніцці після салюту з нагоди національного свята вантажівка в'їхала у натовп людей, що поверталися додому. Водій вантажівки також відкрив вогонь по людях.

Внаслідок атаки, яку французька влада назвала терактом, загинули 84 людини. Ще 60 отримали поранення, стан 50 людей критичний.

За свідченням очевидців, вантажівка на високій швидкості протягом 2 км їхала крізь натовп, перш ніж зупинилася.

Агентство Associated Press оприлюднило відеозапис перестрілки поліцейських з терористом, під час якої його було ліквідовано.

Пізніше прокуратура Франції підтвердила, що теракт у Ніцці вчинив 31-річний Мохамед Лахуайедж-Бухлель, який мав подвійне громадянство Франції та Тунісу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.