Брюссель офіційно вимагає скасувати е-декларування громадських активістів

Субота, 25 березня 2017, 08:00

Європейський комісар з питань політики сусідства Йоганес Ган заявив про неприпустимість норми, за якою антикорупційні активісти та їх контрагенти мають подавати е-декларації.

Таке повідомлення оприлюднене на twitter-аккаунті комісара за підсумками його переговорів з віце-прем’єром Іванною Климпуш-Цинцадзе.

Варто зауважити, що заява комісара звучить у формі вимоги, а не прохання до української влади.

"Е-декларації мають на меті боротьбу з корупцією у публічній адміністрації - а не протидію роботі громадянського суспільства.

Зміни до закону про електронне декларування (ухвалені ВР 23 березня - ЄП) є кроком назад (у цій боротьбі), а не кроком вперед, і мають бути переглянуті", - йдеться в заяві комісара.

 

Раніше з протестами щодо схваленого Києвом законодавства публічно виступили представники Великої Британії, США та Канади. Як повідомляла "Європейська правда", зміни до е-декларування були ухвалені ВР попри те, що вони раніше вже викликали обурення ЄС.

Одна з підстав для критики – те, що ці зміни суттєво ускладнюють роботу антикорупційних активістів, примушуючи інші організації відмовлятися від співпраці з ними.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.