Посол РФ вважає, що шведська влада бачить російські літаки під дією наркотиків

Середа, 17 грудня 2014, 16:55

Посол РФ в Данії Михайло Ванін натякнув на те, що шведська влада бачить російські військові літаки та іноземні субмарини під дією наркотиків.

Про це він заявив в інтерв'ю данській газеті Berlinske.

"Послухайте шведська влада нещодавно говорила, що в її водах був підземний човен. Його там не було", - зауважив він, відповідаючи на питання щодо наближення російського військового літака до пасажирського борту.

"Тепер вони знову говорять, що бачили щось. Боюся, що шведи дуже часто відвідують Pusher Street (вулиця в Копенгагені, відома торгівлею маріхуаною - Ред.)", - додав Ванін.

На його думку, причиною таких заяв шведської влади є наклепницька кампанія проти Росії.

"Мета? Компромат. Щоб уявити Росію як дуже небезпечного сусіда і прокласти шлях для розгортання ще більшої кількості військ НАТО в країнах Балтії", - зауважив посол РФ.

"Це ескалація. Естонія, Латвія і Литва кричали, що вони можуть бачити російські військові судна у міжнародних водах, і це загроза. Але чому? Їх військові кораблі в тому ж районі, недалеко від територіальних вод Росії",  - додав він.

За його словами, збільшення військової пристуності РФ в регіоні є відповіддю на політику НАТО.

"Я впевнений, що це відповідь на діяльність НАТО та ескалацію в регіоні. І я впевнений, що якщо НАТО згортатиме діяльність, то ми будемо робити те ж саме. Не треба провокувати російського ведмедя",  - сказав Ванін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у п´ятницю в небі поблизу Швеції неподалік від Мальме (південь країни - Ред.російський військовий літак ледь не зіштовхнувся з пасажирським.

Водночас, в Росії заявили, що ніяких передумов для авіаційної події не було.