Евакуацію поляків зі сходу України призупинено. В уряді Польщі це заперечують

Понеділок, 29 грудня 2014, 10:48

Прем’єр-міністр Польщі Ева Копач прийняла рішення про призупинку операції з евакуації ста осіб польського походження зі Східної України.

Про це повідомило в неділю польське видання Polska The Times.

Приводом до такого рішення начебто стало негативне ставлення до евакуації міністра внутрішніх справ Терези Пьотровської.

"Згідно з нашою інформацією, Ева Копач скасувала її (евакуацію. – Ред.) через вмовляння глави МВС Терези Пьотровської. За її словами, якщо зараз уряд евакуює кілька десятків осіб з Донбасу, то за певний час буде змушений евакуювати кілька тисяч поляків з усієї України та інших країн, де тривають військові конфлікти", - повідомляє видання.

Разом з тим представники МЗС Польщі, які нині перебувають в Україні до початку операції з евакуації, неофіційно повідомляють, що вона затримується через незадовільні погодні умови.

"Текст в Polska the Times – це спекуляція, прем’єр не приймала жодних рішень про затримку евакуації, все проходить згідно з планами", - сказала в ефірі Tvn24 речниця польського уряду Івона Сулік.

В МВС Польщі також заперечили інформацію Polska the Times і зазначили, що міністерство робить все для допомоги полякам в Україні.

"Стаття Polska the Times про допомогу полякам на Донбасі є недобросовісною і неправдивою", - написав у своєму Twitter речник МЗС Польщі Марчін Войцеховський.

Нагадаємо, як повідомлялося, евакуація близько ста мешканців Східної України, які мають карту поляка, має розпочатися 29 грудня.