Росія вимагає, щоб Захід змусив Україну до переговорів з бойовиками

Вівторок, 27 січня 2015, 16:51

МЗС Росії розраховує, що Захід змусить влади України почати серйозну розмову з "ДНР" і "ЛНР" про пошук політичного компромісу.

Про це йдеться в повідомленні на сайті МЗС РФ.

"Це єдино можливий спосіб зупинити подальші людські страждання і подолати глибоку кризу української державності - змусити київську владу почати серйозну розмову з ДНР і ЛНР про пошук політичного компромісу, який повинен бути закріплений прийнятною для всіх конституційною реформою", - йдеться в заяві.

МЗС Росії також звинувачує Вашингтон і Брюссель в "розкручування істеричної пропаганди, покликаної довести провину ополченців за все, що відбувається і повністю обілити Київ".

Раніше країни Євросоюзу, а також США та НАТО визнали, що останні обстріли Волновахи, Донецька та Маріуполя відбулися з території, контрольованої бойовиками.

Генсек НАТО заявив, що Росія повинна припинити військову, політичну та фінансову підтримку сепаратистів, та припинити дестабілізацію ситуації в Україні.

Як повідомлялося, 27 січня Верховна рада зробила перший крок до визнання "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями.

Крім того, РНБО доручила Кабінету міністрів розпочати процедуру звернення до Гаазького трибуналу щодо визнання самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" терористичними організаціями.