ЄС залишив ХАМАС у списку терористів, незважаючи на рішення суду

П'ятниця, 27 березня 2015, 19:41

Євросоюз залишив ХАМАС у списку терористичних організацій незважаючи на рішення суду ЄС про виключення цієї організації з переліку.

Про це пише видання Euractiv.

"ХАМАС залишається у списку протягом розгляду апеляції Ради на грудневе рішення суду" - заявила представник Європейської ради Сюзанна Кіфер.

У ХАМАСзасудили таку позицію ЄС.

"Це рішення повністю суперечить рішенню суду. Це несправедливо по відношенню до наших людей і потурає подальшій окупації та злочинам. Ми відкидаємо це рішення і закликаємо ліквідувати всі форми несправедливості щодо нашого народу і ХАМАС" - заявив речник ХАМАС Фавзі Бахрум.

Військове крило ХАМАС було додано до списку терориристичних організацій у грудні 2001 року. Пізніше, в 2003 році ЄС включив і політичне крило організації до чорного списку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд Європейського союзу скасував рішення ради ЄС про внесення ХАМАС до списку терористичних організацій і про замороження її рахунків.

Пізніше Рада Європейського союзу вирішила оскаржити рішення Суду ЄС щодо виключення ХАМАС зі списку терористичних організацій. Очікується, що процес триватиме до півтора року.