Слід підтримувати реформи в Україні - глави МЗС Польщі, Франції та ФРН

П'ятниця, 3 квітня 2015, 17:09

Глави МЗС Польщі, Німеччини і Франції заявили, що треба підтримувати реформи в Україні фінансовими та адміністративними засобами, а також порадами.

Про це вони заявили під час зустрічі міністрів у форматі Веймарського трикутника у Вроцлаві, передає "Польське радіо".

Зокрема, міністр закордонних справ Польщі Ґжеґож Схетина підкреслив, що європейська допомога Україні має бути послідовною і систематичною.

Політики також підбили підсумки реалізації мінських домовленостей.

"Існують великі проблеми, і не всі намагаються їх подолати. Ми хочемо допомогти Україні в її реформах різними способами - фінансово і адміністративно. В ЄС ми підтримуємо всі ініціативи, метою яких є вирішення проблем в Україні", - наголосив глава французького МЗС Лоран Фабіус.

За словами міністра закордонних справ Франка-Вальтера Штайнмаєра, на даний час необхідно привести до реалізації чергові стадії домовленостей, серед іншого - призначення міжнародних робочих груп та започаткування політичного процесу, який дозволив би провести в Україні вибори. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ Польщі, Франції та Німеччини звернулися до високого представника ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні зі спільним листом.