Глави МЗС Польщі, Франції та ФРН звернулися зі спільним листом до Могеріні

П'ятниця, 3 квітня 2015, 15:39

Міністри закордонних справ Польщі, Франції та Німеччини звернулися до високого представника ЄС з зовнішньої і безпекової політики Федеріки Могеріні зі спільним листом, положення якого стосуються зовнішньої політики і оборони.

Цей лист був написаний за результатами зустрічі міністрів у форматі Веймарського трикутника у Вроцлаві, пише Gazeta Wyborcza.

"Нема потреби оприлюднювати зміст листа до того як з ним ознайомиться адресат. Там є кілька ідей, що стосуються зовнішньої політики і оборони. Нам відомо, що наші ідеї підтримують деякі інші держави" - сказав глава МЗС Польщі Гжегож Схетина.

Його французький колега Лоран Фабіус підкреслив, що лист визначає пріоритети ЄС в галузі оборони протягом найближчих кількох років. Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що лист було погоджено з міністрами оборони Веймарського трикутника.

"Ми ніколи не говорили частіше, ніж зараз. Навіть наші три країни мають різні погляди і очікування. Важливо, щоб ми змогли виробити спільну позицію, - сказав Штайнмаєр.

Як повідомляється учасники зустрічі говорили про ситуацію в Європі, шляхи вирішення конфлікту в Україні і загрози на континенті, пов'язані з ситуацією в Північній Африці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: