Три чверті французів не довіряють ультраправій партії Марін Ле Пен

Понеділок, 15 червня 2015, 09:58

Французька ультраправа партія "Національний фронт" не викликає довіри у 75% французів.

Про це свідчать результати опитування Центру громадської думки BVA, повідомляє Le Figaro.

Тільки один француз з чотирьох висловив готовність проголосувати за партію Марін Ле Пен на грудневих регіональних виборах. При цьому 56% опитаних вважають, що "Національний фронт" нічим не відрізняється від інших політичних партій Франції.

Очолювана екс-президентом Ніколя Саркозі опозиційна партія "Республіканці" також не викликає довіри у виборців - 74% респондентів не подобається політика, що проводиться прихильниками Саркозі.

У свою чергу Соціалістична партія Франції на чолі з Франсуа Олландом не викликає довіри у 67% населення країни.

В опитуванні, проведеному 11 і 12 червня, взяли участь 989 осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Національному фронті відбувся розкол між її історичним засновником Жаном-Марі Ле Пеном і його дочкою Марін Ле Пен, яка нині очолює цю політичну силу.

4 травня французька праворадикальна партія "Національний фронт" призупинила членство в партії її засновника та почесного голови Жана-Марі Ле Пена.

Члени партії також повинні вирішити, чи залишати за Ле Пеном звання "почесного голови" партії.

"Національний фронт" на чолі з Марін Ле Пен отримувала фінансове заохочення від Росії за визнання анексії Криму.

Як відомо, ця партія вважається "друзями Путіна", виступаючи за посилення співпраці з РФ. За це партія отримує російське фінансування - останнє становило близько 40 млн євро

Зокрема, під час україно-російського конфлікту партія неодноразово виступала з заявами, що підтримують позицію РФ. Також євродепутати від цієї партії голосували проти ратифікації Угоди про асоціацію з Україною та намагалися зірвати продовження дії автономних преференцій ЄС.