У "Національному фронті" великий скандал між Марін Ле Пен та її батьком

Середа, 8 квітня 2015, 15:28

У французькій ультраправій партії "Національний фронт" відбувся розкол між її історичним засновником Жаном-Марі Ле Пеном і його дочкою Марін Ле Пен, яка нині очолює цю політичну силу.

Про це повідомляє Le Figaro.

Приводом до розколу послужило інтерв'ю Жана-Марі Ле Пена газеті Rivarol, в якому він, зокрема, заявив, що не вважає негативною історичну роль маршала Петена, який очолював колабораціоністський уряд Франції в роки Другої світової війни.

"Статус почесного голови не дозволяє Жану-Марі Ле Пену тримати "Національний фронт" у заручниках. Я повідомила Жана-Марі Ле Пена, що на засіданні політичного бюро 17 квітня виступатиме проти його кандидатури на чолі виборчого списку в регіоні Прованс-Альпи-Лазурний берег", - йдеться в офіційному комюніке Марін Ле Пен.

Як повідомлялося, ультраправа партія "Національний фронт", очолювана Марін Ле Пен, не отримала більшості в жодному з департаментів у другому турі місцевих виборів у Франції.

Прокуратура Парижа розпорядилася почати розслідування щодо співробітників Європарламенту від партії "Національний фронт" за підозрою в шахрайстві на 7,5 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.