Єлісєєв: одностороннє виконання Мінська неприпустиме, Брюссель підтримує Україну

Четвер, 25 червня 2015, 16:16

Одностороннє виконання мінських угод є неприпустимим, а ЄС підтримує і підтримуватиме Україну, в тому числі і в питанні виконання мінських угод.

Про це заявив представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв, повідомляє УНІАН.

"Брюссель жодною мірою не ставить під сумнів логіку, тимчасові рамки і порядок виконання мінських домовленостей", – сказав він.

Костянтин Єлісєєв зазначив, що Брюссель завжди підтримував, підтримує і буде надалі підтримувати Україну в усіх питаннях, включаючи виконання положень мінських домовленостей для відновлення територіальної цілісності і суверенітету України, так і імплементацію реформ у відповідності з Угодою про асоціацію.

Крім того, він нагадав, що Євросоюз наполягає на повному і сумлінному виконанні мінських домовленостей і підкреслює відповідальність Росії, "однозначно відкидаючи селективний підхід".

За словами Єлісєєва,  одностороннє виконання мінських домовленостей за систематичного їх порушення іншою стороною не зможе "забезпечити успішність мирного процесу і лише підштовхне бойовиків до їх подальшого порушення".

Раніше в коментарі "Європейській правді" ЄС підтвердив, що звертається до української сторони з пропозицією надати окремим районам Донецької і Луганської областей особливий статус, не чекаючи, доки бойовики та РФ виконають перші пункти мінських домовленостей.

Водночас наступного ранку ЄС окремою заявою повідомив, що "не змінював позицію" щодо Мінська.