ЄС каже, що "не змінив позицію" щодо Мінська

Четвер, 25 червня 2015, 09:01

Речниця голови дипломатичної служби ЄС Майя Коч'янчич заявила, що ЄС дотримується незмінної позиції щодо виконання мінських домовленостей.

Про це вона сказала в коментарі агенції УНІАН, коментуючи лист, спрямований раніше з боку ЄС на адресу "Європейської правди".

У повідомленні подається лише одна цитата речниці:  "Ніяких змін у політиці ЄС немає".

Також агенція (без прямого цитування) стверджує,  що "в Європейському союзі спростували інформацію про начебто існування вимог до України надати так званим "ДНР" та "ЛНР" особливий статус".

Варто зазначити, що в матеріалі "Європейської правди", а також в листі ЄС на адресу редакції, не йшлося про існування якихось "вимог" з боку ЄС – ми підкреслювали, а Брюссель підтвердив, що йдеться про рекомендації українській владі. ЄС юридично не може висувати жодних вимог, дотичних до Мінського процесу.

Також "Європейська правда" не писала про можливість надання особливого статусу "ДНР" та "ЛНР" - така можливість видається абсурдною, зважаючи на те, що в ЄС регулярно виникає дискусія про визнання "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями.

Натомість у публікації ЄП, а також в офіційному листі ЄС на адресу редакції йшлося про надання особливого статусу окремим районам Донецької та Луганської областей.

Водночас "Європейська правда" вітатиме, якщо ЄС справді відмовиться від позиції з цього питання, яка звучала від представників ЄК минулого тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: