В Афінах відбулися сутички протестувальників з поліцією

Четвер, 12 листопада 2015, 14:34

Поліція застосувала сльозогінний газ проти протестувальників в Афінах, які виступають проти заходів економії в рамках отримання фінансової допомоги від міжнародних кредиторів.

Про це повідомляє Кathimerini.

За інформацією видання, близько 150 людей почали кидати пляшки із запальною сумішшю в поліцейських, які відповіли застосуванням газу.

 

Також анархісти розбили вітрини декількох магазинів, пошкодили автобусні зупинки і світлофори, і, за деякими повідомленнями, спалили автомобіль.

 

За оцінками поліції, близько 25 тисяч людей взяли участь в трьох окремих акціях протесту в центрі Афін проти майбутніх змін у галузі соціального забезпечення та оподаткування в рамках третього меморандуму про надання фінансової допомоги.

 

Як повідомлялося, в Греції 12 листопада проходить добовий загальний страйк, який паралізує більшу частину країни.

Організаторами страйку виступають головні державні і приватні профспілки ADEDY і GSEE. Через протести всі громадські послуги, в тому числі податкові і комунальні служби, не працюватимуть.

Єврогрупа дала тиждень Греції для пошуку компромісу зі своїми кредиторами, щоб розблокувати черговий транш фінансової допомоги у 2 млрд євро.