Єврогрупа дала Греції тиждень, щоб домовитися з кредиторами

Вівторок, 10 листопада 2015, 09:24

Єврогрупа дала тиждень Греції для пошуку компромысу зі своїми кредиторами, щоб розблокувати черговий транш фінансової допомоги у 2 млрд євро.

Про це повідомляє EUobserver.

Єврогрупа також пов'язала завершення цієї частини програми фіндопомоги з процесом рекапіталізації банків і з розблокуванням 10 млрд євро для грецького банківського сектора.

"Компроміс буде знайдений не пізніше початку наступного тижня", - сказав президент Єврогрупи Єрун Дийсселблом.

Кредитори Греції - Євросоюз, Європейський Центральний банк, Європейський стабілізаційний фонд і Міжнародний валютний фонд - хочуть знизити рівень захисту, згідно з яким власники, які не сплачують свої іпотечні кредити, можуть позбутися свого майна.

Вони також хочуть посилити схему розстрочки для погашення заборгованості перед державою. За нинішньою схемою, греки зможуть погасити свої борги державі в 100 окремих платежів.

Грецький уряд говорить, що вимоги кредиторів ризикують позбавити людей житла і створять соціальну напруженість, від якої виграє неонацистська партія "Золотий Світанок".

"Нам потрібно знайти правильний баланс, який буде сприяти захисту незаможних людей у суспільстві, але ми повинні уникати того, що люди зловживають існуючими заборонними заходами і не платять те, що вони заборгували банкам", - заявив єврокомісар П'єр Московічі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.