Мігранти готували у Гельсінкі такі ж напади, як і в Кельні

Четвер, 7 січня 2016, 17:30

У Фінляндії на Новий рік могли статися кримінальні інциденти за участю прохачів притулку, аналогічні тим, що сталися в німецькому Кельні.

Про це повідомляє видання Yle з посиланням на заяву поліції.

За даними правоохоронців, в новорічну ніч у Гельсінкі зібралися до однієї тисячі іракських біженців. Близько 23.00 за місцевим часом вони прийшли на залізничний вокзал і, як вважає поліція, виношували такі ж плани, як і мігранти в Кельні, де в новорічну ніч близько тисячі молодиків здійснили напади на жінок.

"Поліція змусила кілька десятків мігрантів покинути місце збору, кілька людей були затримані ще на початку вечора", - йдеться в повідомленні відомства.

У поліцію було подано три заяви про напад на жінок. За словами заступника начальника поліції Гельсінкі Ілккі Коскімякі, поліції вдалося запобігти більш серйозним подіям завдяки профілактичній роботі, посиленню контролю і оперативному втручанню.

В той же час за словами начальника слідства, старшого комісара Центральної кримінальної поліції Тумаса Ельфгрена, в ході попереднього слідства не виявилося нічого такого, що вказувало б на зв'язок фінських подій з заворушеннями в Німеччині.

Нагадаємо, що у ніч на 1 січня у центрі Кельна, біля головного вокзалу та поблизу Кельнського собору, групи чоловіків,  чия зовнішність, як зазначає поліція, може вказувати на їхнє "арабське чи північноафриканське" походження оточили, напали та пограбували жінок.