У Кельні перед Новим роком скоєно 80 нападів на жінок

Вівторок, 5 січня 2016, 15:25

Мер Кельна скликала екстрену нараду з поліцією після надходження повідомлень про те, що в переддень Нового року в місті було скоєно близько 80 нападів на жінок.

Про це повідомляє ВВС.

Більшість нападів відбулися біля центральної залізничної станції міста. За попередніми даними, у них брали участь близько тисячі п'яних і агресивних молодих чоловіків.

Начальник міської поліції Вольфганг Альберс назвав подію "абсолютно новим виміром злочинності". За його словами, більшість нападників були вихідцями з арабських або північноафриканських країн.

Поліцейський, який у новорічну ніч чергував біля вокзалу Кельна, розповів, що затримав вісьмох підозрюваних. Усі вони, за його словами, були шукачами притулку і мали при собі копії посвідок на проживання.

Поліція зараз з'ясовує, чи були ці напади спеціально організовані. Також вивчаються записи з камер спостереження і мобільних телефонів.

Сили поліції були розгорнуті за межами центрального залізничного вокзалу через стовпотворіння в переддень Нового року і не змогли розгледіти численних нападів.

Існують також побоювання, що велика кількість жінок не повідомляли про напади.

Поліція Гамбурга також повідомила про подібні інциденти в переддень Нового року в районі Санкт-Паулі. Є інформація про напади в Штутгарті.

Нагадаємо, 17 жовтня кандидат в мери Кельна Генріетте Рекер зазнала нападу неонациста, який назвав причиною злочину політику Рекер щодо біженців.

Пізніше з'ясувалося, що він був членом правоекстремістського партії і брав участь у марші неонацистів.

Втім, це не завадило Рекер виграти вибори обер-бургомістра міста.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.