Рейтинг партії Меркель найнижчий за 5 років – опитування

П'ятниця, 22 квітня 2016, 11:25

Рейтинг партії Християнсько-демократичний союз (ХДС), яку очолює канцлер Німеччини Ангела Меркель, на сьогодні становить 33%, що є найнижчим показником з 2011 року.

Про це свідчать результати опитування служби Infratest dimap.

Динаміка показує, що за останній тиждень рейтинг партії Меркель знизився на 1% і нараз становить 33%, що є найнижчим показником з 2011 року, коли рейтинг ХДС становив 32%.

Другою за популярністю у Німеччині на сьогодні є Соціал-демократична партія Німеччини - 21%.

При цьому євроскептики "Альтернатива для Німеччини" опинилися на третьому місці за популярністю, якби вибори відбулися сьогодні, то ця партія набрала 14% голосів виборців.

Також повідомляється, що "зелених" підтримують - 12% опитаних, німецькі ліві отримали результат у - 8%, позапарламентська опозиція в особі Вільної демократичної партії має підтримку 7% респондентів.

Соціологи також відзначають, що 47% громадян Німеччини впевнені у тому, що нинішній уряд здатний вберегти населення від терористичних атак. Також 46% впевнені, що офіційний Берлін тримає під контролем ситуацію з біженцями.

В опитуванні Infratest dimap брали участь 1011 осіб.

Раніше повідомлялося, що популярність Меркель знову почала зростати, проте це жодним чином не відобразилось на зниженні рейтингу її партії ХДС.