Популярність Меркель знову почала зростати - опитування

Середа, 30 березня 2016, 17:46

Канцлер ФРН Ангела Меркель поступово повертає собі симпатії німців.

Про це свідчать оприлюднені в середу, 30 березня, дані опитування, яке проводив інститут дослідження громадської думки Forsa на замовлення журналу Stern і телеканалу RTL, повідомляє Deutsche Welle.

З довірою до Меркель ставляться 52 % опитаних, і це найвищий показник з серпня минулого року, коли почалася міграційна криза в Європі. Найнижчий рейтинг у канцлера був восени 2015 року - 44 %.

Директор Forsa Манфред Гюльнер пов'язує зростання популярності Меркель з угодою між ЄС і Туреччиною щодо вирішення проблеми біженців.

Популярність соціал-демократа віце-канцлера Німеччини Зігмара Габріеля в той же час залишається відносно невисокою – 13%.

Підвищення рейтингу Меркель практично не відбилося на симпатіях до її партії. За даними опитування, Християнсько-демократичний союз і Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС) підтримали 36% респондентів. Це всього на 1% більше, ніж в ході попереднього дослідження. Соціал-демократи, "зелені" і ліві залишилися на колишніх позиціях. Їм віддали перевагу відповідно 20, 13 та 8 % опитаних. Незначно зросла довіра до Вільної демократичної партії (7%), а популярність "Альтернативи для Німеччини", навпаки, знизилася з 13 до 10%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.