У Міноборони РФ заперечують руйнування російської авіабази в Сирії

Вівторок, 24 травня 2016, 16:41

Всі російські бойові вертольоти в Сирії виконують планові завдання, втрат серед особового складу немає.

Про це повідомив журналістам офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков, передає ТАСС.

Так він прокоментував публікації ряду ЗМІ з посиланням на компанію Stratfor про те, що на авіабазі в районі Тиаса (провінція Хомс)  знищено підрозділ російських вертольотів і два десятки вантажівок.

"Всі російські бойові вертольоти, які перебувають в Сирійській Арабській Республіці, виконують планові завдання по знищенню терористів. Ніяких втрат серед особового складу російської авіабази немає", - сказав Конашенков.

За його словами, "авторство чуток про знищення підрозділів російських бойових вертольотів і двох десятків вантажівок належить пропагандистам ІДІЛ, які безуспішно намагалися "продати" цю нібито "новину" близько десяти днів тому".

"Що стосується фотознімків сирійської авіабази, то спалена авіа - та автомобільна техніка, а також численні воронки від розриву реактивних снарядів присутні там вже не перший місяць. Це результат завзятих боїв за даний аеродром сирійських урядових військ і бойовиків терористичних формувань", - зазначив генерал.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сирійська авіабаза неподалік від поселення Тияс, яку використовують російські військові, серйозно постраждала, імовірно від ударів терористичного угруповання "Ісламська держава".