До Риги прибудуть американські танки "Абрамс"

Субота, 4 червня 2016, 12:53

У суботу, 4 червня, в Ригу прибудуть танки "Абрамс" армії США.

Про це повідомляє видання Delfi.

Бронетехніка буде приймати участь у навчаннях Saber Strike, які традиційно проходять і на латвійському полігонів Адажи.

У зв'язку з цим мешканців та гостей Риги попереджають, що в цей день з Ризького порту в напрямку з міста пройдуть цілі колони з військовим транспортом.

Командувач Національними збройними силами Латвії Раймонд Граубе не допускає, що навчання Saber Strike в країнах Балтії та Польщі можуть спровокувати Росію, до того ж у навчаннях бере участь набагато менше військовослужбовців союзників, ніж у російських маневрах.

"В організованих Росією навчаннях задіяно 30-50 тисяч військових. Тут ніхто не збирається розміщувати ракети, про це немає й мови, при тому, що ракети "Іскандер" знаходяться біля наших кордонів. У Латвії немає вертолітної бази, тоді як в Острові в 26 кілометрах від латвійського кордону знаходяться 70-80 вертольотів. Все це доводить, що НАТО не змагається в ескалації, хто розмістить більше військової могутності біля кордонів", — заявив Граубе.

Польова частина навчань НАТО Saber Strike буде проходити в країнах Балтії з 11 до 21 червня. У них візьмуть участь тисячі військових із США, Канади, Великобританії, Данії, Естонії, Фінляндії, Португалії, Польщі та ін. Це щорічні об'єднані вчення морських і сухопутних сил під проводом США.