Парламент Нідерландів обговорить пропозиції Рютте щодо асоціації України

Вівторок, 8 листопада 2016, 16:46

У нижній палаті парламенту Нідерландів у вівторок ввечері відбудуться дебати про те, як вчинити із ратифікацією Угоди про асоціацію Євросоюзу з Україною.

Про це повідомляє NOS.

Видання відзначає, що очікується жорстка дискусія для уряду, але прем'єр-міністр Марк Рютте в підсумку отримає підтримку парламентської більшості щодо необхідності продовжити терміни із пошуку рішення.

Прем'єр-міністр вже кілька разів зустрічався зі своїми європейськими колегами, і також зустрівся з опозиційними голландськими партіями. За словами Рютте, з опозицією він не домовився. Минулого тижня він попросив у парламенту час до середини грудня для подальших міжнародних переговорів.

Раніше стало відомо, що Нідерланди хочуть підписати окремий документ, в якому буде зафіксовано, що угода не є кроком до членства України в ЄС і що українські працівники не отримають доступу на європейський ринок праці.

Крім того, має бути прописана відсутність питань військового співробітництва або фінансової підтримки, а боротьба з корупцією має бути узгоджена як центральна частина договору.

Як повідомлялося, у Брюсселі цього тижня відбудеться перший раунд неформальних переговорів, на яких обговорять умови Нідерландів, за яких країна, можливо, ратифікує Угоду про асоціацію між ЄС та Україною.