У Брюсселі цього тижня обговорять пропозиції Нідерландів щодо асоціації - ЗМІ

Вівторок, 8 листопада 2016, 11:08

У Брюсселі цього тижня відбудеться перший раунд неформальних переговорів, на яких обговорять умови Нідерландів, за яких країна, можливо, ратифікує Угоду про асоціацію між Євросоюзом та Україною.

Про це написав брюссельський кореспондент радіо Свобода Рікард Йозвяк у Twitter.

"Перші неформальні переговори між дипломатами щодо шести пропозицій Нідерландів про ратифікацію угоди про асоціацію ЄС та України мають розпочатися цього тижня в Брюсселі", - написав Йозвяк.

Раніше стало відомо що Нідерланди хочуть підписати окремий документ, в якому буде зафіксовано, що угода не є кроком до членства України в ЄС і що українські працівники не отримають доступу на європейський ринок праці.

Крім того, має бути прописана відсутність питань військового співробітництва або фінансової підтримки, а боротьба з корупцією має бути узгоджена як центральна частина договору.

Нагадаємо, уряд Нідерландів вважає, що ратифікація асоціації досі є можливою і потребує більше часу для переговорів з Україною і країнами ЄC.

Як заявив раніше президент Європейської ради Дональд Туск, Європейський Союз готовий надалі співпрацювати з урядом Нідерландів для вирішення проблеми щодо ратифікації Угоди про асоціацію ЄС-Україна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.