РФ у середині грудня вирішить, чи поїде на січневу сесію ПАРЄ

Четвер, 1 грудня 2016, 09:24

Остаточне рішення про участь або неучасть російської делегації в сесії ПАРЄ 2017 року буде прийнято в середині грудня після колегіальної наради.

Про це повідомив глава комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Леонід Слуцький, повідомляє "РИА Новости".

"Треба формувати делегацію, а всі питання щодо участі або до неучасті у сесії 2017 року ми вирішимо буквально через тиждень, максимум через два", — сказав Слуцький.

Він пояснив, що рішення буде прийнято на колегіальних зборах думської частини делегації Ради Федерації спільно з МЗС РФ у грудні.

Слуцький також повідомив, що на постійному комітеті ПАРЄ 24 листопада не обговорювалися поправки в регламент організації, які не допускають обмеження основних прав національних делегацією. Відповідні пропозиції раніше були зроблені російською стороною.

Крім того, Слуцький сказав, що у глави ПАРЄ Педро Аграмунта непросте становище в його політичній групі. "У тому числі через те, що він підтримує повернення Росії в асамблею", — сказав депутат.

Як відомо, ПАРЄ ще в 2014 році запровадила політичні санкції проти РФ через що Росія залишила залу ПАРЄ. Цього року президент асамблеї Педро Аграмунт закликав повернути Росію, але його пропозиція викликала опір ключових політичних груп.