Британські активісти заявили про загрозу депортації понад 1 млн громадян ЄС

П'ятниця, 2 грудня 2016, 14:29

У Британії активісти попередили уряд, що 1 мільйон громадян ЄС, які живуть у Великій Британії, можуть опинитися під загрозою депортації після Brexit, якщо британський уряд не придумає способу, щоб визнати їхній статус в країні.

Про це повідомляє The Guardian.

Група "The 3 Million" ("3 мільйони"), яка лобіює права осіб, які не є громадянами Британії, але для яких ця країна стала рідною, повідомили міністра внутрішніх справ, що Міністерству знадобляться роки, щоб обробити заявки від громадян ЄС на постійне місце проживання.

"Ми люди з сім'ями, дітьми, друзями та колегами по роботі, і ми переживаємо за своє невизначене майбутнє", - заявив Ніколас Хаттон, голова групи "The 3 Million", у своєму листі до міністра внутрішніх справ Ембер Радд.

"Ми закликаємо вас усунути загрозу депортації без попереднього повідомлення і дати нам, сьогодні, гарантії, що всі громадяни ЄС, які легально проживають у Британії, зможуть реалізувати своє право залишитися перш ніж Британія вийде з ЄС", - йдеться у заяві.

Повідомляється, що якщо уряд вимагатиме від всіх не-британців приєднатися іммігрантів країн, що не є членами ЄС, в чергу на отримання постійного проживання, то майже 1 мільйону осіб може загрожувати депортація у день, коли Британія залишить ЄС.

Нагадаємо, Велика Британія сподівається, що їй вдасться вирішити проблеми із забезпеченням повного дотримання всіх прав громадян Британії та інших країн ЄС ще на ранній стадії Brexit.