При Brexit Британія хоче спочатку гарантувати права британців та громадян ЄС

Середа, 30 листопада 2016, 15:22

Велика Британія сподівається, що їй вдасться вирішити проблеми із забезпеченням повного дотримання всіх прав громадян Британії та інших країн ЄС ще на ранній стадії Brexit.

Про це заявила премʼєр-міністр Британії Тереза Мей, повідомляє Reuters.

Мей наголосила, що переговори по Brexit не розпочнуться цього року, адже уряду потрібен час для підготовки, але сподівається їх розпочати  до кінця березня наступного року.

Вона також висловила сподівання на те, що Британії та ЄС вдасться вирішити питання забезпечення прав своїх громадян у повній мірі ще на початку переговорів про Brexit.

"Я сподіваюся, що це питання (забезпечення всіх прав і свобод - ред.) ми зможемо розглянути на ранній стадії переговорів, які триватимуть два роки. Я думаю, що буде правильним дати впевненість як британським громадянам, які проживають в інших країнах ЄС, так і громадянам країн ЄС, які проживають тут, у Великій Британії", – заявила вона у парламенті.

Раніше повідомлялося, що Європейський парламент не прийме угоду щодо виходу Великої Британії з Європейського Союзу, якщо буде поставлено під загрозу будь-яку з "чотирьох свобод" ЄС, включаючи свободу пересування людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: