Понад 60 делегатів ПАРЄ висловились проти відновлення прав делегації РФ

Вівторок, 20 грудня 2016, 16:39

Понад 60 делегатів Парламентської асамблеї Ради Європи висловились проти повного відновлення делегації РФ у правах до виконання Росією головних пунктів резолюцій Асамблеї.

Про це повідомив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв на своїй сторінці у Facebook.

Письмову декларацію під назвою "Повноваження російської делегації в Парламентській Асамблеї" підписали 66 делегатів ПАРЄ.

"У 2014-2015 роках, після незаконної анексії Криму і військової агресії на Донбасі, Парламентська Асамблея призупинила дію деяких прав російської делегації і висунула чітко визначений перелік вимог, за яких це рішення може бути переглянуто. Росія не виконала жодне з положень резолюцій", - йдеться у декларації.

У декларації нагадується, що в порушення міжнародного права в окупованому Криму були незаконно організовані вибори до російського парламенту.

"Ми твердо переконані, що позиція Асамблеї щодо російської делегації має бути послідовною і заснованою на прийнятих резолюціях. В іншому випадку, Асамблея визнає нездатність забезпечити свою владу в Європі і за її межами", - йдеться у документі.

Загалом у Парламентській асамблеї Ради Європи 324 делегати.

Як відомо, ПАРЄ ще в 2014 році впровадила політичні санкції проти РФ, через що Росія залишила залу ПАРЄ.

Цього року президент асамблеї Педро Аграмунт закликав повернути Росію, але його пропозиція викликала опір ключових політичних груп.