Могеріні: ЄС не згоден із рішенням Трампа про заборону в'їзду до США

Середа, 1 лютого 2017, 17:56

Європейський Союз не згоден з останніми обмеженнями на поїздки в США, запровадженими адміністрацією Дональда Трампа.

Про це заявила високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє ВВС.

Під час виступу в Європарламенті Могеріні відзначила, що ЄС має "давню і глибоку дружбу" з США, яка досі є джерелом "великої поваги і захоплення", проте в ЄС "безумовно не погоджуються" з останніми рішеннями.

Могеріні наголосила, що після переговорів з американськими чиновниками вона може підтвердити, що громадяни ЄС, навіть ті, які мають подвійне громадянство семи країн, не матимуть проблем із в’їздом в ЄС.

Однак, за її словами, це не змінює "загальної оцінки" указу, який потенціально може призвести "до зростання недовіри між народами і націями".

"ЄС не відвернеться від тих, хто має право на міжнародний захист", - сказала Могеріні.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заборонив в'їзд у Штати громадянам семи країн – Іраку, Ірану, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену.

Такий указ нового президента США вже викликав хвилю обурення і критики у світі та в США.

Крім того, адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає план, за яким можна було б відсіяти потенційних мігрантів, які могли б претендувати на державну допомогу, а також в окремих випадках депортувати іммігрантів, що вже живуть у Сполучених Штатах і залежать від допомоги американських платників податків.