У Трампа готують нові міграційні обмеження для захисту американських працівників

Середа, 1 лютого 2017, 10:39

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає план, за яким можна було б відсіяти потенційних мігрантів, які могли б претендувати на державну допомогу, а також в окремих випадках депортувати іммігрантів, що вже живуть у Сполучених Штатах і залежать від допомоги американських платників податків.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на проект відповідного розпорядження.

Інший проект указу, що перебуває на стадії розгляду, передбачає істотну зміну системи, за якою США нині надають візи іммінгрантам і не іммігрантам, з метою більш пильного контролю за тими, хто в’їжджає в країну і хто може претендувати на робочі місця в США.

Проекти циркулюють серед чиновників адміністрації, і поки залишаються незрозумілими плани Трампа щодо них: чи буде подальша розробка і коли він може їх підписати. Білий дім не зміг підтвердити чи заперечити автентичність проектів указів.

У разі введення в дію укази можуть суттєво обмежити всі типи імміграції і закордонних поїздок до США, розширивши таким чином дію обмежень, які були запроваджені минулого тижня щодо громадян семи мусульманських країн.

В той час як ухвалений минулого тижня указ зосереджений на національній безпеці і запобіганні тероризму, нові проекти фокусуються на передвиборчих обіцянках Трампа захистити американських робітників і створити робочі місця, обмеживши притік іммігрантів і тимчасових робітників.

У одному з проектів адміністрація США звинувачує іммігрантів у пожиранні федеральних ресурсів і надмірному споживанні соціальних послуг США. Також у Трампа звинувачують іммігрантів у тому, що вони збільшують безробіття серед працездатних американців.

Проект указу при цьому не наводить жодних доказів того, що іммігранти більше виграють від соціального забезпечення, ніж громадяни США.

Адміністрація хоче отримати змогу "відмовити в допуску будь-якому іноземцю, який, ймовірно, претендуватиме на державне утримання" і розробити стандарти для визначення можливості депортувати іноземця за те, що перебував на державному утриманні протягом п’яти років з дати в’їзду.

Проект другого указу закликає до "вилучення" "робочих магнітів", які спричиняють нелегальну міграцію до США. Указ перегляне вимоги для робочих віз до США, скасувавши ті вимоги, що не відповідають "національним інтересам" чи можуть порушувати міграційне законодавство.

Також у Трампа хочуть боротися з таким явищем як "туризм з метою народження дитини", коли іноземці прибувають у США і народжують там дітей, які отримують американське громадянство.

Також законопроект передбачає пріоритет у наданні робочих місць громадянам США і в окремих випадках звільнення іноземців.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заборонив в'їзд у Штати громадянам семи країн – Іраку, Ірану, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену.

Такий указ нового президента США вже викликав хвилю обурення і критики у світі та в США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.