Слова Ердогана псують стосунки Туреччини та ЄС - глава Мінфіну Німеччини

Неділя, 26 березня 2017, 16:31

Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле заявив, що риторика президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з європейськими країнами напередодні конституційного референдуму завдала значної шкоди відносинам Туреччини та ЄС.

Про це повідомляє Associated Press.

Як відомо, відносини між Туреччиною і Європою різко погіршилися в останні тижні через те, що кілька європейських країн заборонили турецьким міністрам виступати з політичною агітацією за розширення повноважень Ердогана на референдумі 16 квітня.

У відповідь на такі дії керівництва низки європейських країн, серед яких і Німеччина, Ердоган звинуватив Німеччину і канцлера Ангелу Меркель в "здійсненні нацистської практики".

Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле заявив, що йому нема чого сказати щодо риторики Ердогана.

"Від риторики Ердогана мене просто заціпило", – наголосив Шойбле.

За його словами, Ердоган "навмисно знищує в короткі терміни" роки прогресу в інтеграції.

Шойбле також додав, що для того, аби "виправити шкоду (завдану такою риторикою Ердогана – ред.), потрібні будуть роки".

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель вимагала від Туреччини припинити використання нацистських порівнянь при згадках про Німеччину та її союзників.

Як відомо, в кількох містах Німеччини були скасовані агітаційні заходи турецьких міністрів.

Раніше президент Туреччини  назвав дії голландського уряду "фашистськими", після того, як в Нідерландах заборонили агітаційні виступи турецьких міністрів.

Після цього президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що побачити нацизм серед голландців можуть тільки відірвані від реальності люди.