Австрія хоче ввести покарання за незаконне подвійне громадянство через турків

Четвер, 20 квітня 2017, 14:06

Міністр внутрішніх справ Австрії Вольфганг Соботка запропонував вирішити проблему незаконного подвійного громадянства після референдуму в Туреччині, на якому голосували і австрійські турки.

Про це повідомляє Euractiv.

Соботка пропонує визначити подвійне громадянство адміністративним правопорушенням і ввести штрафи і санкції проти тих, хто порушуватиме правила.

"Ми більше не можемо миритися, що деякі люди нахабно ігнорують наші правила і незаконно мають два громадянства", - сказав він.

Подвійне громадянство в Австрії дозволяється лише в окремих випадках, його надають таким відомим особам, як, наприклад, Арнольд Шварценеггер.

Офіційні дані австрійської влади показують, що 273 тисяч людей з турецьким корінням живуть в альпійській республіці і близько двох третин з них мають австрійське громадянство. Скільки із них також мають турецький паспорт, точно невідомо. Але за оцінками, їх близько 10 тисяч.

Соботка пропонує штрафувати людей з незаконним подвійним громадянство на 5000 євро і позбавляти громадянства Австрії.

Нагадаємо, громадяни Туреччини у Європі переважною більшістю голосів підтримали на референдумі поправки до конституції, якими передбачається розширення повноважень президента.

В Австрії, влада якої також гостро критикувала дії офіційної Анкари, зміни до конституції підтримали 73% виборців.

Австрійські лідери заявили, що Євросоюз повинен припинити переговори про вступ Туреччини після того, як президент Реджеп Таїп Ердоган виграв референдум про посилення своїх повноважень.