Військові США почали патрулювати турецько-сирійський кордон

Субота, 29 квітня 2017, 13:22

Американські війська почали патрулювання турецько-сирійського кордону, щоб запобігти подальшим зіткненням між турецькими військами і курдськими повстанцями.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Патрулі є частиною американських зусиль із запобігання ескалації зіткнень між турецькими військами і курдами, які були б дуже недоречними в той час, як США готуються до великого наступу на головне місто "Ісламської держави" в Сирії – Ракку.

"Американські війська ведуть патрулювання в північних районах Сирії, щоб зберегти стабільність в районі і запобігти інцидентам, які могли б завадити перемозі над ІДІЛ в Сирії", - сказав представник очолюваної США військової коаліції.

Туреччина спровокувала кризу у вівторок, почавши авіаудари по підтримуваним США курдським повстанцям в Сирії.

Військове командування США виступило проти таких дій, але Туреччина продовжила атаки, не давши американцям досить часу, щоб переконатися, що їхні сили були в безпечній зоні. Американські війська були менше ніж в 6 милях від місця атаки.

США співпрацює з курдськими силами, відомими як YPG, щоб захопити контроль над 20 тисячами квадратних миль на півночі Сирії. Але США обмежили пряму допомогу YPG, тому що Туреччина розглядає їх як терористів.