Теракт у Барселоні: поліція розшукує водія фургона, який досі на волі

Субота, 19 серпня 2017, 10:15

Іспанська поліція вважає, що водій фургона, який у центрі Барселони вбив 13 людей, все ще живий та переховується.

Про це повідомляє BBC.  

Поліція розшукує 22-річного марокканця Юнеса Абуякуба. Його іспанські ЗМІ називають водієм фургона, який у четвер врізався в натовп на бульварі Рамбла в туристичному центрі Барселони.

 

Абуякуб жив у місті Ріполь, на північ від Барселони, у якому поліція раніше затримала трьох осіб за підозрою у терактах.

17-річний Мусса Укабір, якого називали основним підозрюваним у скоєнні нападу в Барселоні, названий серед п'яти осіб, яких поліція застрелила в курортному містечку Камбрільсі.

Раніше вважали, що автомобіль у натовп скерував саме Мусса Укабір. Однак у п’ятницю поліція визнала, що ця теорія набирає "меншої ваги".

Як відомо, правоохоронці розглядають гіпотезу, що Мусса викрав документи у свого брата Дрісса Укабіра, аби орендувати фургони для скоєння теракту. Дрісс Укабір вже затриманий поліцією.

Нагадаємо, у четвер внаслідок теракту у туристичному центрі Барселони жертвами нападу стали щонайменше 13 осіб, понад сотня отримали поранення.

"Ісламська держава" заявила про свою відповідальність за напад.

Крім того, у ніч на 18 серпня в курортному місті Камбрільс, розташованому за 130 км від Барселони, автомобіль наїхав на пішоходів, постраждали семеро людей, одна жінка пізніше померла у лікарні.

Під час перестрілки правоохоронці вбили на місці чотирьох терористів, п'ятий помер згодом від ран.

Поліція вважає, що до терористичної групи, яка скоїла два теракти, входили 12 осіб.