За підозрою у терактах в Іспанії заарештовані троє марокканців та іспанець

П'ятниця, 18 серпня 2017, 16:32

У зв’язку з терактами у Барселоні та курортному місті Камбрільс затримано трьох марокканців та одного громадянина Іспанії.

Про це розповів керівник поліції Каталонії Жозеп Луїс Траперо під час прес-конференції у п’ятницю, повідомляє BBC.  

За його словами, ніхто з затриманих не має пов’язаного з тероризмом кримінального минулого. Наймолодшому підозрюваному – 21 рік, іншим – 27, 28 та 34 роки.

Трьох осіб затримали у містечку Ріполь, четвертого – у місті Альканар, за 100 кілометрів від каталонської столиці. Як відомо, саме в Альканарі розташований будинок, де у ніч на четвер стався вибух. Правоохоронці вважають цей вибух пов’язаний із терактами.

Поліція вважає, що у будинку в Альканарі терористи готувалися до скоєння нападів у Барселоні та Камбрільсі. Але через вибух, що убив одну людину, поранив сімох та знищив вибухівку, яку планували використати для атак, нападники були змушені скоїти теракти у "більш елементарний спосіб".

Нагадаємо, ввечері 17 серпня в центрі Барселони мікроавтобус в'їхав у натовп людей у туристичному кварталі Ла-Рамбла.

В результаті теракту загинули 13 людей, понад 100 осіб отримала поранення. Двоє нападників були затримані поліцією, третього застрелили в перестрілці.

"Ісламська держава" заявила про свою відповідальність за напад.

В ніч на 18 серпня в місті Камбрільс, розташованому за 130 км від Барселони, автомобіль наїхав на пішоходів, постраждали семеро людей, одна жінка пізніше померла у лікарні.

Під час перестрілки правоохоронці вбили на місці чотирьох терористів, п'ятий помер згодом від ран.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.