Парламент Швеції не підтримав пропозицію про вотум недовіри прем'єру

П'ятниця, 15 вересня 2017, 11:24

Парламент Швеції не підтримав пропозицію про вотум недовіри прем'єр-міністру країни Стефану Льовену, яка була висунута антиіммігрантською партією "Демократи Швеції" через скандал з витоком даних.

Про це повідомляє Svt.se.

Лише 43 депутатів парламенту з 349 підтримали вотум недовіри прем'єру.

Зазначимо, якби більшість депутатів підтримали вотум недовіри, то уряд на чолі з Льовеном пішов би у відставку, лише за рік до загальних виборів.

Нагадаємо, у липні стало відомо, що Шведське транспортне агентство у 2015 році без дотримання належної процедури перевірки передало обслуговування своїх електронних систем компанії IBM.

Відтак інформація про всі автомобілі в країні – в тому числі поліцейські і військові – стала доступна IT-працівникам  у Чехії.

Крім того, чеським IT-шникам стала доступна секретна поліцейська інформація, зокрема, дані про кримінальні злочини чи інформація про підозрюваних у вчиненні злочинів.

Згодом прем'єр-міністр Швеції Стефан Льовен заявив, що міністр внутрішніх справ Андерс Егеман та міністр інфраструктури Анна Йоханссон залишають свої пости через недовіру опозиційного Коаліційного альянсу щодо трьох міністрів уряду.