У Швеції ініціюють відставку трьох міністрів через витік секретної інформації

Середа, 26 липня 2017, 13:25

Шведський опозиційний Коаліційний альянс планує висловити недовіру трьом міністрам уряду через витік транспортних даних, в тому числі секретних, IT-працівникам у Чехії.

Про це повідомляє The Local.

Лідери чотирьох партій коаліції оголосили про плани оголосити недовіру міністру оборони Петеру Гулквісту, міністру внутрішніх справ Андерсу Егеману та міністру інфраструктури Анні Йоханссон.

"Деякі міністри нехтували своїми обов'язками, і наслідки цього вони мають відчути тут і зараз", - заявила лідер Центристської партії Анне Люф.

Голосування у парламенті за недовіру міністрам може відбутися протягом наступних кількох тижнів.

Антиімміграційні Шведські демократи також заявили про підтримку ініціатими Альянсу. Натомість Ліва партія заявила, що не підтримає це рішення, але розглядає можливість запустити власну ініціативу щодо недовіри.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що Шведське транспортне агентство у 2015 році без дотримання належної процедури перевірки передало обслуговування своїх електронних систем компанії IBM.

Відтак інформація про всі автомобілі в країні – в тому числі поліцейські і військові – стала доступна IT-працівникам  у Чехії.

Крім того, чеським IT-шникам стала доступна секретна поліцейська інформація, зокрема, дані про кримінальні злочини чи інформація про підозрюваних у вчиненні злочинів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.