МЗС Британії: Росія має припинити прикривати режим Асада

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 15:12

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон в п'ятницю звинуватив Росію у спробі приховати застосування урядом Башара Асада отруйного газу зарин у  хімічних атаках в Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

Джонсон вважає, що поведінка Москви підриває консенсус щодо хімічної зброї та перешкоджає встановленню відповідальних за хімічні атаки в Сирії, зокрема, у місті Хан-Шейхун.

"Росія неодноразово намагалася зірвати зусилля, спрямовані на з’ясування істини довкола атаки на Хан-Шейхун…. Росія послідовно прикривала Асада", - заявив глава британського МЗС.

"Я закликаю Росію припинити прикривати своєю мерзенного союзника і дотриматися своїх зобов'язань для забезпечення того, щоб хімічну зброю більше ніколи не використовували", - наголосив Джонсон.

Нагадаємо, напередодні експерти ООН та Організації із заборони хімічної зброї визнали виним режим сирійського президента Башара Асада у хімічній атаці на місто Хан-Шейхун у квітні минулого року.

Це трапилось через два дні після того, як Росія наклала вето на резолюцію, що дозволяє продовжити мандат слідчих ООН, що розслідують хімічні атаки в Сирії, ще на один рік.