Німецька влада вибачилась перед пенсіонером, якого оштрафували за відпочинок на зупинці

Середа, 29 листопада 2017, 11:29

Міська влада Дюссельдорфа вибачилась перед пенсіонером, якому виписали штраф на 35 євро за короткий перепочинок на зупинці.

Про це повідомляє Bild.

Після протестів місцевих жителів, зокрема, у соціальних мережах, управління з питань правопорядку вибачилось перед літнім чоловіком, який протягом 8 хвилин відпочивав на зупинці, за що отримав штраф. Пенсіонер не буде змушений сплачувати цю суму.

Як раніше повідомляла ЄвроПравда, в обґрунтуванні штрафу повідомлялось, що пенсіонер використовував зупинку не за призначенням, оскільки він не користувався громадським транспортом. Чоловік, що страждає на деменцію, вигулював свого собаку і присів ненадовго на зупинці для перепочинку.

"Ми дуже шкодуємо через те, що сталося", - повідомив у прес-релізі глава управління з питань правопорядку Міхаель Ціммерман, додавши, що поведінку чоловіка слід було оцінити з точки зору адекватності та можливостей.

"При ухваленні рішення (щодо штрафу – Ред.) необхідно зважити на вік чоловіка (86 років, а не 85, як повідомлялось раніше – Ред.), який, звичайно, має природну потребу відпочити, а також на те, що біля вокзалу, окрім цієї зупинки, не було місць для сидіння. При зважуванні цих фактів стягнення повинно було бути скасоване", - заявив Ціммерман.

Водночас у міській владі запевнили, що порушення громадського порядку і надалі будуть каратись відповідно до закону. Зупинки часто стають місцем збору алкоголіків та безхатченків, таким чином пасажири громадського транспорту не можуть скористатися передбаченими для них місцями для сидіння.