МЗС Польщі: вибух біля Меморіалу львівських орлят - чергова "антипольська акція"

Четвер, 15 березня 2018, 14:28

Міністерство закордонних справ Польщі вважає вибух біля Меморіалу львівських орлят на Личаківському кладовищі Львова "черговим антипольським інцидентом" в Україні.

Про це йдеться у заяві МЗС Польщі від 14 лютого.

"Міністерство закордонних справ Республіки Польща висловлює глибоку стурбованість з приводу вибуху невідомого об'єкта на кладовищі захисників Львова, який стався 13 березня 2018 року у вечірній час. Він є ще одним антипольським інцидентом із застосуванням вибухових речовин, скоєним на заході України в останні місяці", - йдеться у заяві.

В МЗС Польщі зазначили, що засуджують такі дії й очікують, що в Україні швидко з'ясують обставини інциденту та покарають винних.

Окрім того, в Польщі висловили сподівання, що українська влада забезпечить належний захист польських місць пам'яті.

"Через непередбачувану ситуацію у сфері безпеки в громадських місцях, міністерство нагадує, що потрібно бути дуже обережними на всій території України. Міністерство звертається з закликом стежити за попередженнями, опублікованими на сайті Міністерства закордонних справ Польщі, та читати порадник "поляк за кордоном" перед поїздкою і повідомляти про всі поїздки в системі Odyseusz", - заявили в МЗС Польщі.

Як повідомлялося, 13 березня невідомі кинули вибуховий предмет на території Личаківського цвинтаря біля польського Меморіалу орлят.

Глава МЗС України Павло Клімкін засудив вибух, вчинений поблизу Меморіалу львівських орлят на Личаківському кладовищі.

У Польщі заявили, що події біля Меморіалу львівських орлят на Личаківському кладовищі Львова є "провокацією третьої сторони".