У Польщі вважають провокацією вибух біля Меморіалу львівських орлят

Середа, 14 березня 2018, 13:54

Вчорашні події біля Меморіалу львівських орлят на Личаківському кладовищі Львова є "провокацією третьої сторони".

Про це заявив віце-маршалок Сейму Ришард Терлецький у коментарі кореспонденту "Європейської правди" під час XI Форуму Європа-Україна у місті Жешув (Польща).

"Немає різниці, хто саме це зробив, адже немає сумнівів, що це була провокація, влаштована третьою стороною. Але для того щоб заблокувати подальші провокації, потрібно знайти та покарати цих провокаторів", - сказав Терлецький.

В якості позитивного прикладу віце-маршалок Сейму назвав затримання польських громадян, що напали на угорський культурний центр в Ужгороді.

"Тепер на них чекає суд та покарання. Однак подібні випадки збуджують ненависть. Тому ми маємо діяти разом у двох напрямках. По-перше, посилити профілактичну роботу правоохоронних органів. У них мають бути свої джерела у цих радикальних колах, які дозволять запобігати таким провокаціям. А по-друге, обом нашим країнам потрібна потужна пропагандистська кампанія – ми маємо пояснювати, що ці події є провокаціями та що вони не мають вплинути на наші відносини", - заявив Терлецький.

Як повідомлялося, у вівторок ввечері невідомі кинули вибуховий предмет на території Личаківського цвинтаря біля польського Меморіалу орлят.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: