Трамп скасував візит до Латинської Америки після хімічної атаки в Сирії

Вівторок, 10 квітня 2018, 17:46

Президент США Дональд Трамп вирішив скасувати свій перший офіційний візит до Латинської Америки на цьому тижні, щоб зосередити увагу на хімічній атаці, яка відбулася в Сирії минулого тижня.

Про це заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, повідомляє Reuters.

Трамп планував поїхати до столиці Перу у п'ятницю, щоб відвідати Саміт Америк, а потім відвідати Колумбію. Очікувалося, що поїздка буде напруженою через неодноразове невдоволення Трампа щодо міграційної політики цих країн.

Його плани подорожей змінилися після атаки в сирійському місті Дума, в результаті якої загинули десятки людей. Трамп пообіцяв прийняти швидке рішення та відповісти на "звірства".

"На прохання президента замість нього поїде віце-президент. Президент залишиться в Сполучених Штатах, щоб контролювати американську реакцію на Сирію і стежити за розвитком по всьому світу", - заявили в Білому домі.

Минулого року після хімічної атаки, здійсненої сирійськими військами, Вашингтон завдав авіаударів по військовій базі в Сирії.

Нагадаємо, Сполучені Штати просять Раду Безпеки ООН проголосувати за пропозицію щодо нового розслідування про використання хімічної зброї в Сирі.