Міноборони РФ звинуватило Британію у "провокації" з хімзброєю в Сирії

П'ятниця, 13 квітня 2018, 18:39

Міністерство оборони Росії вважає, що Велика Британія причетна до ймовірної хімічної атаки в сирійському місті Дума в минулі вихідні.

Про це заявив офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков, повідомляє РІА Новості.

"Нам достеменно відомо, що з 3 по 6 квітня на представників так званих "Білих касок" застосовувався потужний тиск саме з Лондона для якнайшвидшого здійснення провокації, яка готувалася заздалегідь", - сказав Конашенков.

Він додав, що у розпорядженні відомства є й інші докази, "які свідчать про безпосередню участь Британії в організації цієї провокації".

Конашенков також заявив, що з боку США і окремих європейських країн до цих пір не представлено жодного доказу причетності уряду Сирії.

"Міноборони Росії володіє численними доказами, що 7 квітня в Думі була здійснена саме спланована провокація з метою введення в оману світової спільноти. Її справжня мета сьогодні всім зрозуміла - спровокувати США до нанесення ракетних ударів по Сирії", - сказав він.

Нагадаємо, США заявили, що отримали зразки крові і сечі постраждалих під час атаки в сирійській Думі, аналіз яких показав позитивний результат на вміст хімічної зброї.

Французький президент Еммануель Макрон раніше заявив, що Франція має докази того, що режим Башара Асада використовував хімічну зброю у Сирії проти цивільного населення.