США мають докази застосування хімічної зброї в Сирії - ЗМІ

П'ятниця, 13 квітня 2018, 08:45

США отримали зразки крові і сечі потерпілих у нападі в сирійській Думі минулих вихідних, аналіз яких показав позитивний результат на вміст хімічної зброї.

Про це повідомляє NBC News з посиланням на джерела, близькі до американської розвідки.

За інформацією двох джерел, зразки крові і сечі містять газ хлор та ще одну неназвану нервово-паралітичну речовину. Зразки були зібрані американською розвідкою і спецслужбами інших країн у госпіталях на місці події. Джерела стверджують, що вони впевнені в розвідданих, хоча не на 100%.

Режим Асада відомий тим, що володіє запасами отруйного газу зарину та раніше кілька разів у війні в Сирії використовував суміш хлору і зарину. Джерела зазначили, що США також зібрали розвіддані інших країн, в тому числі зображення, які вказують на відповідальність сирійського уряду.

Французький президент Еммануель Макрон раніше заявив, що Франція має докази того, що режим Башара Асада використовував хімічну зброю у Сирії проти цивільного населення. "Так, хімічна зброя використовувалася в Сирії", - сказав Макрон

Згідно з інформацією Сирійської групи допомоги, в суботу у ймовірній хімічній атаці на місто Дума загинули щонайменше 60 людей і більше тисячі отримали травми. Лікарі та свідки зазначили, що у жертв були симптоми отруєння, можливо, нервовим агентом, і повідомили про запах газу хлору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.