Євросоюз не піде на поступки через погрози США щодо мит – ЄК

Вівторок, 15 травня 2018, 16:49

Євросоюз прагне поліпшення торговельних відносин із США, але не має наміру йти на поступки з метою домогтися звільнення від ввізних мит на метали.

Про це заявив заступник голови Європейської комісії Юркі Катайнен, передає Reuters.

"Ми відкриті до поліпшення торговельних відносин, але це не поступка для того, щоб отримати постійне звільнення від підвищених тарифів на сталь і алюміній", - сказав віце-президент ЄК.

На початку цього місяця президент США Дональд Трамп відклав введення ввізних мит на метали для Євросоюзу, Канади і Мексики та низки інших країн до 1 червня.

"Немає жодних причин для таких мит, не було б логічно здатися під тиском, що є необґрунтованим. Ми не ведемо переговори під погрозами. Перш ніж проводити будь-які переговори, якщо це коли-небудь станеться, ми повинні отримати підтримку з боку держав-членів ЄС, та це вже інше питання", - додав Катайнен.

У березні адміністрація Трампа запровадила мита в розмірі 25% на сталь і 10% на алюміній стосовно Китаю, Росії та Японії, але тимчасово відклала запровадження додаткових мит для ЄС, Канади, Мексики, Бразилії, Австралії та Аргентини. У США заявили, що саме європейська сторона попросила відкласти введення мит задля того, щоб виробити і представити свої пропозиції щодо цього питання.

Нагадаємо, ЄС слідом за Китаєм поскаржився у Світову організацію торгівлі (СОТ) на тарифи США на імпорт алюмінію і сталі.