Цукерберг погодився на пряму трансляцію його виступу в Європарламенті

Понеділок, 21 травня 2018, 13:51

Зустріч генерального директора Facebook Марка Цукерберга з депутатами Європарламенту у вівторок транслюватимуть у прямому ефірі.

Про це повідомив президент Європейського парламенту Антоніо Таяні у Twitter.

"Я особисто обговорив з генеральним директором Facebook паном Цукербергом можливість веб-трансляції зустрічі з ним. Я радий повідомити, що він прийняв це нове прохання. Відмінна новина для громадян ЄС. Я вдячний йому за повагу, висловлену до Європарламенту. Зустріч завтра з 18:15 до 19:30 (за часом Брюсселя, - ред.)", - написав Таяні.

Початково передбачалося, що Цукерберг проведе закриту зустріч з лідерами політичних груп Європарламенту та окремими депутатами. Таємничість зустрічі викликала критику з боку депутатів Європарламенту, політиків та громадськості.

Зустріч буде сфокусуватися на нещодавньому скандалі з Facebook, через який дані приблизно 2,7 мільйонів європейців могли бути неправильно використанні стороннім додатком у соціальній мережі.

Таяні неодноразово направляв Цукербергу запрошення з'явитися перед євродепутатами, але той відмовлявс до середини травня.

Соцмережа вирішила замість Цукерберга відправити на слухання віце-президента Facebook Джоела Каплана, але парламентарі "делікатно відмовились". 

Як відомо, керівник Facebook вже виступав перед законодавцями у зв’язку зі скандалом. Він свідчив перед Конгресом США протягом десяти годин у квітні.

Скандал розгорівся після того, як стало відомо, що британська консалтингова компанія Cambridge Analytica незаконно отримала доступ до даних мільйонів користувачів Facebook. Пізніше ці дані були використані командою Трампа на виборах.