Цукерберг: Facebook перебуває у "гонці озброєнь" з Росією

Середа, 11 квітня 2018, 07:51

Засновник Facebook Марк Цукерберг вперше надав свідчення у зв'язку з витоком даних користувачів соціальної мережі на спільних слуханнях юридичного комітету та комітету з торгівлі Сенату США.

Як повідомляє USA Today, Цукерберг заявив, що його компанія перебуває у постійній "гонці озброєнь" з Росією через фейкові акаунти, які намагаються обманути сайт та похитнути американських виборців.

"Поки в Росіє є люди, чиїм завданням є вмішуватися у вбори по всьому світу, цей конфлікт буде тривати", - сказав гендиректор Facebook.

Марк Цукерберг виступив на слуханнях у вівторок після того, як з'ясувалося, що консалтингова компанія Cambridge Analytica отримала доступ до приватної інформації майже 87 мільйонів користувачів, яка була використана кампанією Дональда Трампа на виборах 2016 року.

Цукерберг повідомив, що його компанія співпрацює зі спецпрокурором Робертом Мюллером, який веде розслідування втручання Росії у вибори, проте він особисто свідчень команді Мюллера не надавав.

Гендиректор Facebook визнав, що зробив недостатньо, аби запобігти поширенню неправдивих новин, і повідомив, що Facebook розробляє нові інструменти для виявлення та видалення фейкових акаунтів у соціальній мережі.

Він також зазначив, що не виступає проти законодавчого регулювання Facebook, якщо це регулювання "буде правильним". Сенатори з обох комітетів закликали до прийняття законів, які б обмежили Facebook, адже Facebook - це "віртуальна монополія, а монополії потрібно регулювати".

Цукерберг також не виключив запровадження платної версії Facebook в майбутньому, зазначивши, що "завжди буде безкоштовна версія".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: