Країни G7 підписали угоду щодо спільного реагування на ворожі дії РФ

Неділя, 10 червня 2018, 09:55

Лідери країн "Великої сімки" на саміті у Канаді домовились про створення "механізму" реагування на зловмисні дії "ворожих держав".

Про це йдеться у прес-релізі уряду Великої Британії.

"Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що нова угода дає зрозуміти: зловмисні дії РФ чи інших держав не будуть залишатися без відповіді", - йдеться у повідомленні.

"Я вітаю угоду між лідерами G7 про обмін інформацією, координацію дій і розробку стратегій для захисту нашої демократії для протистояння загрозам", - зазначила глава британського уряду.

Угодою передбачається створення нового механізму швидкого реагування країн G7 у разі різних міжнародних загроз, таких як кібератаки, на зразок вірусу NotPetya, або інцидентів, подібних отруєнню екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері.

"У рамках цього механізму країни обмінюватимуться розвідданими про ворожу активность, необхідні технології і практики, покращуватимуть взаєморозуміння між країнами-партнерами та співпрацюватимуть з метою зміцнення інфраструктури держав", - наголошується у прес-релізі.

В рамках ініціативи плануються більш скоординовані дії з Організацією із заборони хімічної зброї, яка очолила незалежне розслідування отруєння Скрипалів. Також Мей закликала до розширення співпраці для виявлення незаконних грошових потоків, щоб "брудні гроші не підривали наші демократичні держави".